Facebook Toestaan Niet toestaan

Jaarverslag Lekvogels 2 seizoen 2015/2016

27 juli 2016 16:00

Het seizoen van Lekvogels 2 samengevat. Lekvogels greep in het seizoen 2014/2015 net naast de laatste periode en kon daardoor geen nacompetitie spelen, het gaf het team wel vertrouwen om het kunstje dit seizoen wel te flikken.

Rolf en René hebben voor de competitie en beker totaal 34 spelers gebruikt waaronder 4 aanstormende talenten uit de A-junioren. In de voorbereidingswedstrijd tegen Groot-Ammers en de 3 bekerwedstrijden tegen de andere gemeenteclubs (Ameide, Meerkerk en HSSC '61) waren er nog veel spelers op vakantie en/of niet in topconditie om hun normale prestatie niveau te behalen. Deze wedstrijden werden allemaal verloren waardoor de focus werd gelegd op 5 september, de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/2016. De eerste competitiewedstrijd begon tegen Asperen waar we in het seizoen 2014/2015 het periodekampioenschap verspilde. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen en de revanche smaakte goed, helaas had de wedstrijd ook een bittere nasmaak, zo moest Sidney het veld per ambulance 15 minuten voor tijd verlaten met een dubbele beenbreuk. Na een goed begin werden we een week later wakker geschud tegen Vuren die ons met 3-0 van het veld veegde. Erik besloot te genieten van een welverdiende vakantie waardoor we hem twee wedstrijden moesten missen, Rolf en René dachten gelijk aan de al twee seizoenen gestopte Wim die zijn handschoenen en kicksen met liefde weer uit de wilgen trok. Ondanks zijn destijdse leeftijd (48 jaar, nu inmiddels 49 jaar) wist hij de in de laatste minuten nog een bal uit de kruising te plukken, zodoende werd er weer gewonnen met 2-1 van GJS. Ron besloot vorig seizoen te stoppen met voetballen, maar hij werd weer lekker gemaakt door zijn vrienden en tevens de trainers/spelers van het elftal om ons weer te laten genieten van zijn voetbalkunsten. Hij begon gelijk in de lekderby tegen Ameide waar we helaas met 3-1 verloren. Twee van de vier wedstrijden werden net gewonnen, de net gewonnen reeks hoopten we op 3 oktober voort te zetten thuis tegen VVAC, helaas lukte het net niet... Enkele minuten voor tijd begon Twan met een 'a la Robben' actie, na het passeren van zijn tegenstander werd hij getackeld, met goed acteer werk wist hij zichzelf in het zestienmetergebied te krijgen waardoor de scheidsrechter een strafschop toekende. Deze werd in de touwen geschoten door Marc waardoor we net voor tijd nog een punt binnen wisten te slepen. Er kwam een stijgende lijn aan, Marc begon weer te scoren en wist het team in die positieve vibe mee te nemen. Zo werd Arkel uit met 3-0 gewonnen en het altijd lastige Oranje Wit thuis met 2-1 verslagen met dank aan 2 doelpunten van Marc waardoor zijn teller toen op 7 doelpunten kwam te staan. Duistere weken kwamen eraan, er werd enige tijd achter elkaar verloren. Uit bij LRC en HSSC'61 werd er beide met 3-1 verloren. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop (14nov) tegen Meerkerk werd er nipt (2-3) verloren waarbij een talent uit de A-junioren (Ahmed) toch nog wist te scoren. 28 november werd er nogmaals verloren van Sliedrecht met 2-1, helaas was het doelpunt van Davy niet genoeg om er alsnog een punt uit te slepen. 5 december was de laatste competitiewedstrijd tegen GJS voordat de winterstop begon, na 4 nederlagen op rij mocht er wel weer eens gewonnen worden. Gelukkig werd dat ook gedaan! Twan wist te scoren waardoor de 3 punten eindelijk mee terug naar Lexmond konden.

Na de winterstop begonnen we met 3 oefenwedstrijden, de eerste wedstrijd was uit bij VVAC 3, terwijl we tegen VVAC 4 in de competitie 1-1 speelden gingen we onze krachten meten tegen een hoger elftal. Tegen VVAC 3 werd het ook 1-1 dankzij een doelpunt van Wilbert. 15 januari gingen we op trainingskamp naar Eindhoven waar we oefende tegen Tongelre 3, het bleek geen lastige tegenstander te zijn en zo werd het een monsterscore 3-9 (1x Twan, 1x Michel, 2x Davy, 3x Marc, 2x Jan). Het was wel een speciale wedstrijd, we hadden namelijk de avond ervoor een speler gescout genaamd Jarno die 10 minuten voor tijd zijn talenten mocht laten zien. Hij werd direct tot aanvoerder benoemd, helaas kwam hij deze wedstrijd niet verder dan een assist. Vanwege zijn jonge leeftijd hebben Rolf en René besloten hem nog tijdelijk uit te lenen en hopen we hem over enkele jaren te zien schitteren op de velden van Lekvogels. Na de trainerswissel bij Lekvogels 1 werd Bobby teruggezet naar het 2e waar hij met open armen werd ontvangen. In de laatste oefenwedstrijd tegen Unitas (3-3) liet hij zien dat hij een spits met klasse is en scoorde hij in zijn eerste wedstrijd.

13 februari begon de competitie weer en werden we aangevuld met weer een nieuwe speler, Rick kon na meerdere schouderblessures eindelijk weer minuten maken. Zijn eerste volle wedstrijd was tegen Ameide thuis waarbij de wedstrijd bleef steken op een 1-1. Nadat we 1-1 hadden gespeeld tegen VVAC 3 was er een stijgende lijn zichtbaar in het spel, zo wisten we dit keer met 2-3 te winnen van VVAC 4! 12 maart mochten we aantreden tegen Oranje wit, Twan was zo handig om een schorsing op te lopen bij het 1e waardoor hij niet inzetbaar was bij het 2e. Toch wisten we ondanks een gele kaart van de poes (Remy) met 1-0 te winnen dankzij een doelpunt van Marc die gelijk op schot begon te raken. 19 maart kwamen we een oud-vogel tegen in de paars- witte kleuren van LRC, na de wedstrijd kreeg hij te horen dat hij beter bij Lekvogels kon blijven aangezien wij ze met 4-1 het veld af speelde door doelpunten van Marc 1x, Jan 1x, Rick 1x en Bobby 1x. 26 maart hadden we maar 14 spelers in onze selecte waardoor we het Roberto Carlos effect kregen die zowel speler als trainer was, deze functie was deze wedstrijd ook weggelegd voor Rolf die nog 30 minuten voor tijd het veld in mocht. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen waarbij Patrick, Marc en Davy scoorde. 2 april was een speciale dag behalve dat het een derby was tegen HSSC'61 konden onze buren ook kampioen worden op onze velden! Met enkele kansen over en weer bewees Marc een betere spits te zijn dan Peter van Zanten, Marc rondde 2 kansen af en HSSC'61 werd met een volle tas kampioensshirtjes weer terug naar huis gestuurd, 2-0. Ook tegen Meerkerk wist Marc de wedstrijd naar zijn hand te zetten door 4x te scoren! Deze wedstrijd werd met een 1-4 overwinning afgesloten. Dankzij deze overwinningen bleven we in de race voor de laatste periodetitel. 23 april was Sliedrecht weer aan de beurt, helaas werd de wedstrijd afgelast en mochten we op koningsnacht aantreden. Met enkele blessure gevallen aan Sliedrechtse kant wisten we toch met 3-0 te winnen en konden we alvast gezamenlijk proosten op de verjaardag van de Koning. Op 30 april werd de vraag gesteld of de geschiedenis zich zou herhalen, Asperen uit en opnieuw de kans om periodekampioen te worden. Met veel publiek langs de kunstgrasvelden kwamen we dit jaar met een sterkere opstelling dan het jaar daarvoor, zo werd Barry bij het 4e weggeplukt om met ons mee te doen. Met onrustig voetbal was het aanpoten om geen doelpunten weg te geven in de eerste helft, de trainers waren in de rust continu hun voetbal.nl app aan het refreshen om te kijken of de stand van VVAC er al op stond. Het geluk was dit keer aan onze zijde, de uitslag van VVAC was positief en de nacompetitie was een zekerheid! Om de spelers gefocust te houden werd en tot na het laatste fluitsignaal niks gezegd. De tweede helft begon en er werd hard gestreden, zo mocht Jeffrey nog van geluk spreken dat hij na een forse tackle niet het veld af werd gestuurd. Met nog enkele grote kansen voor ons die onterecht werden afgefloten bleef het 0-0 waardoor het feestje opnieuw werd uitgesteld. 7 mei was de laatste competitiewedstrijd aangebroken voor het seizoen 2015-2016, bij winst of gelijkspel waren we periodekampioen en zou Piet de baggersloot in gaan. Vol goede moed en een gezellige sfeer in de kleedkamer waren we klaar voor de wedstrijd tegen Vuren. Toeschouwers dachten een kwartier na de aftrap te komen kijken waardoor ze het doelpunten spektakel al grotendeels gemist hadden, na verdedigingsfouten en het gebruik maken van Dani Alves (Jeffrey) stonden we na 7 minuten (!) al met 3-0 voor, Marc wist tweemaal te scoren en Bobby maakte de derde. Na een goed seizoen gekeept te hebben kreeg Erik nog 10 minuten voor tijd een publiekswissel en Pad mocht zijn eerste minuten van het seizoen maken. Om de competitie goed af te sluiten scoorde Marc nog zijn derde van de wedstrijd, zo werd de eindstand 4-1 en het feest kon beginnen, de champagne werd opengetrokken en keken we massaal naar Piet die met zijn melkfles-gekleurde benen de baggersloot in zou duiken, helaas ging Piet niet verder dan zijn knieën, dit mocht de pret niet drukken want wij waren !!!PERIODE KAMPIOEN!!!

We werden geloot tegen het altijd lastige Schelluinen van Leon de Bruijn. De eerste wedstrijd van het tweeluik speelde we thuis, met de sterkste opstelling begonnen we, helaas kwamen we niet verder dan een 0-0 en moesten we het op sportpark Scalune zien uit te vechten om door te gaan naar de finaleronde. De return was op 21 mei, omdat het seizoen voor de senioren elftallen afgelopen was konden ze bij ons kijken, met een vol geladen bus vertrokken we naar Schelluinen. Met veel gedrevenheid begonnen we aan de wedstrijd. Al voor rust stonden we met 2-0 voor door doelpunten van Marc. Tijdens de rust werd al naar de finale tweeluik gekeken en gedacht dat we al binnen waren. Leon de Bruijn had zijn team op scherp gezet en dat was ook gelijk te merken, na 2 fouten wist Leon de Bruijn en co. deze fouten af te straffen en er 2-2 van te maken. Hier bleef het niet bij, zo wist Schelluinen zelfs op voorsprong te komen, gelukkig werd hier al snel op geantwoord en wist Marc de stand weer gelijk te trekken. De sterke counter werd weer opgezocht, na een slechte steekbal stond Gerrie (onze undercover Lekvogels speler) daar die de bal niet goed weg wist te werken waardoor Marc zijn vierde (!) van de wedstrijd maakte en we met een 3-4 overwinning door naar de finale tweeluik gingen.

De finale tweeluik tegen Sliedrecht 3 stond op het programma, Sliedrecht 3 dat uit de 2e klasse kon degraderen. Op het kunstgrasveld uit bij Sliedrecht speelden we tegen een jong team, allemaal jonge gasten die een goede conditie hadden en een aardig balletje konden trappen. Gelukkig kwamen we met een zeer sterke opstelling en kregen we Ralf mee uit de A. Dit bleek een verstandige keus te zijn. Al vroeg in de wedstrijd wist Marc de score op prachtige wijze te openen. Na een overtreding kregen we een vrije trap mee die Marc met een buffelstoot het doel in wist te werken. Ralf liet gelijk zien dat hij een waardige speler is en scoorde nog de 3-0 in de eerste helft. Sliedrecht gaf niet op, de jonge honden bleven jagen en wisten nog de spanning in de wedstrijd te brengen door ervoor te zorgen dat we met 2-3 de rust in gingen. Kort na rust liet Rick de spanning verdwijnen door de 2-4 erin te knikken. Gelukkig bleef het hier niet bij, Job scoorde de 2-5 en Ralf nog de 2-6. Sliedrecht probeerde de schade te beperken zodat ze in de return niet tegen een grote achterstand keken en scoorde nog de 3-6. De return werd uitgevochten op Lexmondse bodem wat ook nog eens op de familiedag was. De A-junioren moesten de KNVB-beker finale spelen waardoor we geen gebruik konden maken van Ralf. Na 15 minuten spelen begon het keihard te regenen en sloeg er zelfs onweer ongeveer 150 meter verderop in waardoor we genoodzaakt waren om naar de kleedkamers te vluchten. Na een half uur gewacht te hebben kwam de scheidsrechter met slecht nieuws en kregen we te horen dat we de wedstrijd op een andere dag moesten uitspelen. Er werd besloten om de wedstrijd op 9 juni uit te spelen en we hadden weer een blanco wedstrijdformulier waardoor we Ralf weer op konden roepen. De artiest, een kar en vuurwerk werd vooraf al geregeld. Met veel Lekvogels hooligans achter het doel werd de wedstrijd een enkele keer stil gelegd vanwege het vuurwerk. Het vuurwerk werd minder en het geluidsniveau steeg waardoor de sfeer prachtig was. 10 minuten voor tijd stond de brilstand nog steeds op het scorebord, het vertrouwen dat we zouden promoveren werd nog even opgekrikt. Ralf startte de brommer en sprintte de verdedigers eruit, hij wist zichzelf een-op-een te zetten en schoot de bal tussen de palen, hij rende gelijk naar de Lekvogels hooligans achter het doel waar hij kon genieten van een bierdouche. Er was nog een grote kans voor de afscheidnemende Barry die zichzelf helaas niet wist te belonen in zijn laatste wedstrijd. Ook had Richard pech die het veld moest ruimen vanwege een slepende knieblessure. De scheidsrechter blies voor de laatste keer in het seizoen 2015-2016 af en het feest kon beginnen. Na even gefeest te hebben op het veld konden we de kantine in waar de artiest al klaar stond met Hollandse meezingers. Traditiegetrouw konden we nog met de kar door Lexmond om dit memorabele moment met onze dorpsgenoten te delen. Een enkeling is nog steeds aan het nagenieten van deze unieke ervaring. De doelstelling voor volgend seizoen is al vastgesteld en dat is om de 2e klasse te handhaven. Het zal dan wel met andere spelers moeten aangezien we weer aangevuld worden met talenten uit de A-junioren en zullen er spelers stoppen bij lekvogels 2.

Volgend seizoen komen er weer verslagen online komen te staan en hopen we dat jullie ons op de voet blijven volgen. Namens Lekvogels 2 dank ik jullie voor het support in goede en slechte tijden. Tot volgend seizoen!