Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Streefkerk laat langs Lekvogels in gelijkopgaande partij

1 december 2012 15:15

STREEFKERK – In een gelijkopgaande partij trok Streefkerk uiteindelijk tegen Lekvogels aan het langste eind: 4-2.

De bewoners van Streveland stegen daardoor naar een gedeelde tweede plaats in 4D, terwijl de ploeg uit Lexmond daalde naar de achtste stek.

“Met pijn en moeite hebben we deze zege voor elkaar gebokst”, zei een opgeluchte Ferry van Dijk. Zijn collega Henk van der Wey zag het als een triest resultaat. “Het is niet anders. We hebben geen slechte wedstrijd gespeeld, goed partij geboden.”

Al snel kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong door Andy van Vugt. Na een minuut of twintig werden de bezoekers echter de bovenliggende partij en zorgde Edwin Uittenbogaard voor de 1-1 ruststand, al moet gezegd dat zij op dat moment zelfs al een voorsprong hadden verdiend.

Strafschop
Die kwam in het tweede bedrijf. Via Marc van der Horst werd het terecht 1-2. Nadat Streefkerk-speler Pieter van den Berg een strafschop door doelman Erik Chaigneau gestopt zag worden was Van der Wey in zijn nopjes. “Op dat moment dacht ik dat we de punten al in de pocket hadden, maar vervolgens scoorden zij in een paar minuten tijd alsnog twee keer. Jammer. Ik heb er gevoetbald en ben er vier jaar trainer geweest, dus ik had er graag gewonnen.”

Andy van Vugt en Pieter Lagendijk zorgden voor de 3-2 voorsprong voor de thuisploeg en in de slotminuut kopte Ricardo Boers vanuit een hoekschop de eindstand tegen de touwen. “De vier ploegen bovenaan wisselen elkaar af”, concludeerde Van Dijk. “Ik blijf het zeggen: de meest constante ploeg redt het.”