Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kranig Lekvogels verliest bekerduel

23 augustus 2012 19:30

Lekvogels 1 verloor ondanks een kranig verweer met 2-6 van de reserves van hoofdklasser ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. De gasten bleken voor ons team voetballend een maatje te groot, maar het verweer was kranig en waar mogelijk werd zelf de aanval gezocht.

De gasten begonnen gelijk gedreven om snel een voorsprong te kunnen nemen en in de 2e minuut kwamen wij al goed weg. Na een kleine 15 minuten spelen de eerste kans voor ons team toen een snelle counter via Robin Bikker en de inschietende Thijs van Zessen gepareerd werd door de keeper. Vrij snel hierna kwamen de gasten wel op voorsprong en 20 minuten later verdubbelden zij de score. Enkele minuten voor het rustsignaal konden wij tot twee maal toe de kans op de aansluittreffer niet benutten. Een lob bal van Thijs van Zessen ging net over de lat en Mike van Kley kreeg de bal bij zijn kans ook niet tussen de palen. Het was dan ook zuur, dat in blessuretijd de gasten wel wisten te scoren na een mooie aanval overigens.

Na de rust en met de verse krachten Dennis van Kley en Marc van der Horst in het veld zorgde Thijs van Zessen voor het verdiende tegen doelpunt. Dat hij daarbij de bal wellicht in buitenspel positie aangespeeld kreeg, daar maalden wij niet om. Nadat onze keeper Erik Chaigneau buiten zijn bereik een bal op de lat zag belanden kreeg Mike van Kley zijn tweede kans van de avond, deze keer was de bal wel tussen de palen, maar de keeper voorkwam een doelpunt. Vervolgens moesten wij toestaan, dat de gasten wel twee maal tot scoren kwamen. Uiteraard lieten wij de moed niet zakken en via een waarlijk prachtig schot van Erik van Zessen (die ook al tegen MEC´07 had gescoord) maakten wij de 2-5. Wellicht was het nog spannend geworden maar de inzet van Bobby Schouten werd gestopt door de ingewisselde keeper. Zo ging de wedstrijd verloren en dat de gasten in blessuretijd nog voor de 2-6 zorgden was louter voor de statistiek.

Voor Lekvogels kwamen in het veld: keeper Erik Chaigneau en de spelers Robin Buijzer, Ronnie van Kippersluis, Bart van Zessen, Roland Staats, Edwin Uittenbogaard, Erik van Zessen, Robin Bikker, Thijs van Zessen, Mike van Kley, Bobby Schouten en de ingevallen Dennis van Kley, Marc van der Horst en Walter Bikker.

Zaterdagmiddag 25 augustus om 14.30 uur staat de laatste bekerwedstrijd in de poule op het programma thuis tegen MVV´58 uit Maurik.