Facebook Toestaan Niet toestaan

Lekvogels moet diep buigen voor ontketend Arkel

24 november 2013 10:30

ARKEL – Na amper een kwartier spelen was de subtopper tussen ASV Arkel en Lekvogels, met Joey van Assendorp in de onbetwiste hoofdrol, beslist.

Na zijn vierde goal liet de Arkelse goalgetter, later uitgeroepen tot Man of the Match, zich geblesseerd wisselen. Met een 6-0 ruststand rekende het thuispubliek - tevergeefs - op dubbele cijfers.

“In de rust werd er volop gelachen, toen wist ik al genoeg”, bekende Arkel-trainer Teus Jakobs na afloop van de te magere 8-1 zege. “Het meest baal ik nog van die rode kaart van Björn van Hoogdalem. Ik reken op vier, vijf wedstrijden schorsing. “

Panenka
Arkel begon zeer voortvarend. In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden stokte de doelpuntenmachine niet. Een ongelukkige handsbal van Patrick Kersbergen na twee minuten wedstrijd werd zwaar bestraft door scheidsrechter Van Rumpt.

Met een ‘Panenkaatje’ zette Joey van Assendorp Arkel op een vroege voorsprong. “De laatste weken barst ik van het zelfvertrouwen en raak ik steeds meer in vorm.  Ik durfde zo’n stiftje wel aan. Helaas speelde een oude enkelblessure op en na een scheut in mijn hamstring, heb ik mij voor de zekerheid laten wisselen. Met  4-0 kon dat ook”, lachte Van Assendorp.

Arkel liet Lekvogels even op adem komen, maar zat na fraaie combinaties en dito goals van Remie Schuurman en Dylan Verschoor met een halfdozijn doelpunten aan de thee.

Nonchalant
In de tweede helft zakte Arkel weg en hadden zowaar de gasten uit Lexmond een veldoverwicht. Patrick Kersbergen kreeg, vanaf elf meter, de eerste kans om het leed enigszins te verzachten. De boomlange verdediger schoot naast.

Op het uur was het wel raak. Jian Chen slalomde ongehinderd naar 6-1. Het nonchalant acterende Arkel kwam met tien man te staan. Björn van Hoogdalem, te laat met zijn sliding, vloerde rond de middellijn de Lexmondse aanvoerder Ronnie van Kippersluis.

In de slotfase herpakte de thuisploeg zich. Dylan Verschoor scoorde nog twee keer en bepaalde de einstand op 8-1.

Vrij
“Zo’n wedstrijd speel je één keer in de zoveel tijd, vandaag tegen Arkel. Het leek wel of we dit inhaalweekend  toch vrij hadden”, kon Lekvogels-trainer Henk van der Weij een klein beetje glimlachen. “We staan weer met beide benen op de grond.”