Op sterven na dood!!!

25 april 2014 12:00


Dat was het damesvoetbal bij Lekvogels. Alleen maar omdat niemand de (voetbal)potentie van de dames wilde - en misschien nog wel wil - zien en damesvoetbal een negatieve klank heeft bij Lekvogels waar niemand zich aan durfde en durft te branden.

Het zal je mannelijke ego/libido maar aantasten, dat kun je beslist niet hebben aan de stamtafels. Al deze criticasters hebben ongelijk gehad en de dames van Lekvogels hebben dit seizoen bewezen te kunnen en willen strijden. 

 

In totaal de laatste 7 wedstrijden slechts 4 doelpunten tegen gekregen. Dat zegt niet alleen iets over de defensie, maar over het hele team. Zelden zul je een team zien met zo,n beleving/inzet/motivatie en wil om te presteren en dat heeft geresulteerd in het spelen van een finale.

 

Een finale spelen op welk niveau dan ook heeft altijd iets bijzonders en moet je  in ieder geval eens in je sportleven hebben ervaren. Als daar dan ook nog veel publiek op afkomt is het helemaal raak en giert de spanning door de frêle lijfjes van de dames. Dat publiek heeft een echte wedstrijd gezien, met spanning, sensatie, emotie en prachtige doelpunten.

 

Het publiek heeft ook een keeper gezien die met een blessure - geen gezeik - gewoon bleef staan, een linksback gezien die boven zichzelf uitstak, een laatste vrouw die daar waar nodig vol overgave ingreep, een voorstopper die ziel en zaligheid inbracht, een rechtsback die niet te passeren was en de rust zelve bleef, een middenveld - met onze MVP en onze Clasie - dat knokte om iedere meter, aanvallers die van meet af aan druk poogden te zetten en een linkerspits die een double teaming voorgeschoteld kreeg.

 

Twee dames konden bij aanvang niet aanwezig zijn en kwamen later en stonden vol adrenaline te trappelen om ingezet te worden. Een van deze dames, Ushi genaamd, hoefde niet warm te lopen, zij was al hot en kwam er in bij een 0-1 achterstand. Zij maakte ook meteen het verschil en scoorde twee keer en derhalve woman of the match.

 

De ontlading na het laatste fluitsignaal laat zich raden. De 12 flessen champagne waren binnen de kortste tijd opgedronken en zo hoort dat ook bij het behalen van een kampioenschap.

 

Ik vind dat deze dames met aanhang een etentje/feestje verdienen en ik hoop dat het bestuur van Lekvogels en mogelijk anderen daar een financiële bijdrage aan willen leveren. Zelf ben ik bereid de eerste 100 euro voor dat feestje te doneren.

 

Damesvoetbal staat weer op de kaart bij Lekvogels. Het is nu de moeite waard daar ook iets mee te doen.

 

Ik wens de speelsters veel succes de komende seizoenen en hoop dat zij nog jaren zullen blijven genieten van het spelletje.

 

ferry

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!