Lekvogels 4 speelt hoofdwedstrijd bij RKC

7 juni 2016 21:45


Na de rondrit door Lexmond op de platte kar van ene GdB vanwege een bijna behaald kampioenschap in de competitie, speelt Lekvogels 4 op zaterdag 18 juni 2016 in een al nagenoeg uitverkocht stadion van RKC uit Waalwijk nog een laatste topwedstrijd van dit seizoen tegen LRC uit Leerdam.

Ad van Ekeren, al jaren een van de belangrijkste sponsoren bij RKC en jaren lang bepalend in Lekvogels 4, kreeg deze wedstrijd voor een prikkie aangeboden van het bestuur van RKC vanwege het beëindigen van zijn actieve voetballoopbaan. Ad zat in de tijd van Rick Hogendorp en de huidige trainer van Ajax, in persoon van Peter Bosz, tegen het 1e van RKC aan, maar verloor nipt de concurrentie strijd om de spitspositie met Rick Hogendorp. Na een omzwerving via Asperen, kwam Ad uitstekend terecht in de hoofdmacht van Lekvogels 4, waar hij jaren een centrale rol vervulde. En was het niet als spelers, dan was het wel als Marianne Weber of Frans Bauer…. Samen met weer die GdB...

Eén memorabele helft wil ik u ook niet onthouden. De tegenstanders is me even ontgaan, maar tijdens een helft vlagen van een thuiswedstrijd verkocht Ad maar liefst 3 vrachtwagens aan een of andere Rus. Bellen en vrachtwagens verkopen gaat nou eenmaal niet samen met vlaggen. Ad vergat namelijk op cruciale momenten zijn vlag omhoog te steken, waardoor kansen op een kampioenschat dat seizoen definitief verkeken waren. Maar Ad maakte het gelijk weer goed met een avondje naar de Chinees in Leerdam. Het jaar erop werd dit nog een keer herhaald. Echter twee maal een bezoek van Lekvogels 4 werd de Chinees in Leerdam teveel. Hij vond ons wat te luidruchtig (GdB?)…., waardoor het ondanks de superieure prestaties, bij 2 bezoeken gebleven is.

Door een hardnekkige spierblessure in het seizoen 2014-2015 verloor Ad zijn basisplaats in Lekvogels 4 en was hij aan het einde van dit seizoen genoodzaakt om te stoppen op de nog vrij jonge leeftijd van 66 jaar.

Het zal de meesten ontgaan zijn, maar na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen Leerdam Sport nam Ad formeel afscheid, met in de wedstrijd nog een laatste goal en zoals gebruikelijk na de wedstrijd met gebak en bedankje en huldigingen van leiders en spelers. Nog 1 maal zal Ad gaan vlammen en hierna zal hij als scout / spelersmakelaar, technisch-adviseur aan Lekvogels 4 verbonden blijven. En als de nood aan de man is, zal Ad mogelijk nog wat minuten meepakken in het nieuwe seizoen.

De selectie van Lekvogels 4 bestaat voor de wedstrijd bij RKC uit de navolgende spelers;

1. Ad van Ekeren
2. Maarten van den Hoven
3. Ronald Kramers
4. Piet Brommers
5. Gerben Bikker
6. Wilco Chaigneau
7. Brian Chaigneau
8. Martin Rietveld
9. Erik van Zanten
10. Alwin Bogaard
11. Dirk Hartman
12. Gerrit de Vaal
13. Barry van Bezooijen
14. Marc Matton
15. Patrick van Rees
16. Jochem Kruis

Het scheidsrechters-trio bestaat deze wedstrijd uit Martin Versluis, Peter Kersbergen en Gerrit Kersbergen.

De aanvang van de wedstrijd staat gepland om 15.00 uur. De selectie van Lekvogels wordt om 13.15 uur opgehaald met een touringcar op het Sportcomplex het Bosch en zal daar uitgezwaaid worden. De verwachting is dat we rond 20.00 uur weer vertrekken uit Waalwijk en rond 21.00 a 21.15 uur voor een huldiging op het Sportcomplex zullen aankomen.

Tijdens de wedstrijd zal de hoofdtribune en VIP-lounche al open gaan voor de meereizende supporters.

Voor de spelers bestaan de kosten uit € 25,- p.p. (bus – huur van het veld - het wassen van de kleding en 1e consumpties). Voor meereizende supporters geldt een gereduceerd bedrag.

Meer info of afmelden bij Maarten vd Hoven (06-51302985)

 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!